Zece campioane și campioni ai schimbării au fost premiați. Vezi cine sunt protagoniștii acestei ediții

De patru ani, Gala CHAMPIONS OF CHANGE premiază cele mai bune inițiative care vin să aducă schimbarea în comunitate. Activi și motivați, campionii schimbării din acest an promovează respectarea drepturilor omului, inovațiile și arta. Gala „Champions of Change” este organizată de Laboratorul de Inițiative pentru Dezvoltare (LID Moldova) în colaborare cu Friedrich Naumann Foundation for Freedom.

„Nu există un proiect sau inițiativă ce exprimă mai bine ce face LID Moldova decât Gala Champions of Change. În așa mod dezvoltăm o comunitate care, în ciuda tuturor dificultăților cu care se confruntă Republica Moldova, încearcă să schimbe lucrurile în domeniul lor de activitate, fără scuze. Totodată, evenimentul are scopul să încurajeze crearea unor inițiative în comun și dezvoltarea lucrurilor frumoase împreună.”, a menționat Igor Ciurea, președintele LID Moldova.

În acest an, pe lângă faptul că evenimentul a desemnat zece cele mai bune inițiative, a adunat o adevărată comunitate de oameni dornici de schimbare. La eveniment au fost prezenți și campionii primelor trei ediții. Aceștia au avut posibilitatea să vorbească publicului despre activitățile pe care continuă să le desfășoare, dar și despre proiectele noi pe care le-au inițiat. La fel, au avut posibilitatea să stabilească noi conexiuni și să dezvolte idei pentru viitoare proiecte.

„Împreună cu LID Moldova am gândit acest proiect să celebrăm oamenii care se implică, care fac lucruri fără implicarea sau ajutorul cuiva, care reușesc prin forțele proprii să schimbe minți, destine, situații. Ediția a patra a adunat campioni din toate edițiile și acest lucru exprimă importanța unei astfel de inițiative. În numele Friedrich Naumann Foundation for Freedom vă mulțumesc pentru ce faceți și pentru faptul că sunteți sursă de inspirație pentru alți oameni.” a adăugat Sergiu Boghean, coordonatorul Fundației Friedrich Naumann pentru Libertate, Biroul pentru România și Republica Moldova 

Iată care sunt cei zece laureați ai Galei „Champions of Change” 2022:

  1. Tatiana Roșcovan, luptătoare a drepturilor persoanelor cu dizabilități intelectuale;
  2. Michelle Iliev, promotoarea educației digitale;
  3. Țîmbălari Viorica, fondatoarea platformei ofemeie.com;
  4. Liuba Șevciuc, cofondatoarea proiectului media „CU SENS”;
  5. Tatiana Chebac, activistă, apărătoarea drepturilor omului;
  6. Natalia Levițchi, managera proiectului „Mămica alăptează”;
  7. Țâcu Luminița, regizoare, actriță;
  8. Aina Idrisova, lucrătoare de tineret, președinta Platformei pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Social din Moldova;
  9. Vera Nastasiu, fondatoarea „Dictie.md”, autoarea primului manual de dicție;
  10. Artur Gurău, antreprenor, autorul podcastului „Mai departe”.

În patru ani de când este organizată Gala „Champions of Change”, au fost premiați și desemnați 65 de campioni ai schimbării din mai multe domenii de activitate.

Și în acest an, trei dintre campionii schimbării desemnați au câștigat câte un grant în valoare de câte o mie de euro, oferit pentru a putea amplifica impactul activităților și inițiativelor pe care le desfășoară. Beneficiarele acestor granturi sunt Liuba Șevciuc – pentru desfășurarea investigațiilor jurnalistice, Aina Idrisova – pentru promovarea antreprenoriatului social și Tatiana Chebac – pentru apărarea drepturilor omului și a refugiaților.

Vă îndemnăm să descoperiți istoriile celor 10 campioni și campioane ale schimbării, care vor fi publicate și pe paginile web ale partenerilor noștri media.

____________________________

LID Moldova este o organizație independentă, non-profit, înființată în anul 2019, de către un grup de tineri profesioniști, lideri de opinie și specialiști în domeniile lor de activitate.

Champions of Change este un proiect implementat de Laboratorul de Inițiative pentru Dezvoltare (LID Moldova), cu sprijinul Fundației Friedrich Naumann pentru Libertate, Biroul pentru România și Republica Moldova. Opiniile exprimate aparțin vorbitorilor și nu reflectă neapărat poziția FNF și LID Moldova