Proiectul Activarea Potențialului Economic al Tinerilor își propune să dezvolte abilitățile antreprenoriale în rândul tinerilor pentru o dezvoltare economică durabilă a Republicii Moldova.

Proiectul are scopul de a consolida rețeaua CLIC care a fost lansată în 2021, de a recruta cel puțin 20 de membri noi și de a oferi sprijin pentru consolidarea capacităților pentru a depăși provocările cu care se confruntă în activitatea lor aleșii locali. Proiectul constă dintr-o serie de evenimente și activități de cercetare care sunt orientate spre mobilizarea și împuternicirea electivelor locale independente să organizeze campanii de advocacy pentru îmbunătățirea și consolidarea autonomiei locale.

The Best Way Bulletin își propune să creeze o platformă în care să se regăsească soluții potrivite pentru problemele cu care se confruntă societatea noastră. Buletinul informativ aduce cititorului o serie de texte scrise de tineri profesioniști care știu să-și demonstreze punctul de vedere într-un mod clar și concis.

Fiecare ediție a buletinelor analizează constructiv problemele actuale majore din domenii diverse: educație, cultură, politică, economie și altele.

Proiectul Champions of Change își propune să promoveze adevărații lideri ai schimbării care, în ciuda tuturor obstacolelor, reușesc să contribuie la dezvoltarea Republicii Moldova.

Champions of Change promovează povești de succes și încurajează mai multe inițiative publice: de la tineri antreprenori și mici  comunități adunate în jurul obiectivului comun de îmbunătățire a spațiului lor de trai, la organizații ale societății civile care luptă pentru transparență și corectitudine și comunități academice care lucrează asupra unor idealuri de anvergură, atât acasă, cât și în întreaga comunitate europeană.

LID FLASH este un proiect editorial prin care experții LID Moldova contribuie la dezbaterile de interes public prin intervenții scurte și consistente. Echipa LID a dezvoltat un mod inovator de a promova vocile tinere în spațiul public. Inițiativa dezvoltă subiecte legate de contruirea democrației, drepturi egale, participarea civică, inovarea, tineretul, reforme, geopolitica, integrarea eurpeană, politica publică și altele. Numele contriuitorilor și ritmul intervențiilor  lor fluctuează pentru a asigura elementul de noutate al inițiativei.

i-VOTING – a European solution for citizens living abroad?

Proiectul ”i-voting a European solution for citizens living abroad?” cuprinde o serie de evenimente online și offline, publice și închise, destinate discuțiilor și evaluării posibilității de implementare a votării prin internet ca soluție de asigurare a participării în alegeri a diasporei.

e-GUVERNARE – o componentă importantă pentru Republica Moldova

Inițiativa cuprinde o serie de seminare online în domeniul guvernării electronice. Seminarele online propuse au drept scop să ofere o platformă de discuție pentru specialiștii interesați de subiectele e-Educație, e-Sănătate, e-Afaceri, Votarea prin Internet, e-Participare, e-Democrație, e-Administrare publică locală.

În cadrul seminarelor online cu participarea specialiștilor în domeniu din Republica Moldova și Estonia, vor fi discutate posibilitățile de utilizare a soluțiilor de guvernare electronică existente în Republica Moldova, soluțiile existente în Estonia și oportunitatea implementării unor noi soluții în Republica Moldova, utilizând cele mai bune practici estoniene.