LID Moldova organizează o serie de discuții publice cu concurenții electorali pe subiectul e-Guvernare

Una dintre direcțiile strategice ale Laboratorului de Inițiative pentru Dezvoltare (LID Moldova) este e-Transformarea și modernizarea serviciilor publice în Republica Moldova. În acest context, prioritatea de bază este să oferim suport autorităților în procesul de digitalizare.

Totodată, ne propunem să transformăm informațiile într-un mod accesibil publicului larg, dezvoltând și obișnuința acestora de a accesa serviciile digitale ulterior puse la dispoziție.

Pe parcursul lunii IUNIE 2021, LID Moldova, în parteneriat cu Privesc.Eu, va organiza o serie de discuții publice cu reprezentanții partidelor electorale înregistrate pe subiectul e-Guvernarea și e-Transformarea Republicii Moldova. În cadrul acestor sesiuni publice vom discuta despre viziunea forțelor politice în domeniile e-Transformare, e-Guvernare și digitalizare.

Deasemenea, vom analiza și elementele-cheie tematice incluse în programele electorale ale fiecărui partid. Sesiunile vor fi organizate în format ONLINE, cu durata medie de 1,5 ore și vor fi distribuite, în timp real, pe platforma Privesc.Eu și pagina de Facebook Laboratory of Initiatives for Development. Urmăritorii vor putea adresa întrebări participanților în comentarii.

Victor GUZUN, expertul LID Moldova în e-Guvernare, va modera discuțiile.

Sunt invitați toți concurenții înregistrați în cursa electorală. Numărul de sesiuni se va stabili în funcție de interesul concurenților electorali de a participa. Vă încurajăm să participați la discuții și vă rugăm să expediați intenția dumneavoastră la adresa de email office@lidmoldova.org sau victorguzun@gmail.com. Lista de participare va fi determinată de ordinea recepționării mesajelor de interes.