Vino la CONFERINȚA: e-Democrația și utilizarea instrumentelor digitale în contextul reformei APL (12-13 noiembrie, 2022)

CÂND? 12-13 Noiembrie

ORA de început: 10:00

UNDE? Hotelul Bristol, str. Pușkin 32, Chișinău 2012

IMPORTANT!

Pentru a participa la conferința din 12-13 noiembrie, vă rugăm respectuos să completați acest scurt formular.

În cadrul conferinței vor fi discutate următoarele subiecte:

1. Progresele în domeniul digitalizării administrației publice, a serviciilor publice locale și evaluarea perspectivelor în contextul reformei teritorial-administrative.

2. Analiza capacităților APL de a implementa soluții de digitalizare a serviciilor locale.

3. Crearea unei platforme de învățare și schimb de bune practici la nivel național și internațional (Republica Moldova, Estonia și România) pentru promovarea soluțiilor de e-guvernare locală și de digitalizare a serviciilor publice locale.

Evenimentul este destinat aleșilor locali, funcționarilor publici, reprezentanților societății civile și studenților facultății de administrație publică.

Totodată, în cadrul evenimentului sunt preconizate următoarele activități:

– Panel de discuție: Digitalizarea serviciilor publice în contextul reformei Administrației Publice Locale din în Republica Moldova. Tendințe, realități și perspective.

– Panel de discuție: Digitalizarea administrației publice locale și a serviciilor locale în Republica Moldova. Rolul instituțiilor publice și a OSC în procesul de digitalizare.

– Experiența Orașului din Moldova și România cu procesul de digitalizare, obținerea finanțării și parteneriatul cu UE.

– Sesiune de discuții și întrebări.

Evenimentul este organizat de  Laboratorul de Inițiative pentru Dezvoltare (LID Moldova), cu suportul financiar al Fundației Friedrich Naumann Foundation for Freedom și în parteneriat cu Facultatea de Relaţii Internaţionale Ştiinţe Politice şi Administrative a Universității de Stat din Moldova.