Champions of Change 2019

Despre proiect

Proiectul ”Champions of Change”  promovează povești de succes șistimulează mai multe inițiative publice: de la tineri antreprenori și mici comunități adunate în jurul obiectivului comun de îmbunătățire a spațiului lor de trai, la organizații ale societății civile care luptă pentru transparență și corectitudine și comunități academice care lucrează asupra unor idealuri de anvergură, atât acasă, cât și în întreaga comunitate europeană.

Viitorul este în mâinile celor care acționează și își asumă responsabilități, indiferent de circumstanțe sau contexte politice. Celor care în pofida provocărilor și eșecurilor, merg înainte, reușesc și încurajează noi schimbări. Ei sunt adevărații campioni.

Anunțăm perioada de aplicare deschisă și încurajăm doritorii să participe la concurs pentru a câștiga cele trei premii de a câte 1000 Euro fiecare. Concursul se desfăşoară online în perioada 15 martie – 1 aprilie 2019. Regulamentul poate fi accesat pe website-ul și pe pagina de Facebook a LID Moldova.

Competiția este deschisă tuturor cetățenilor Republicii Moldova, care au rezultate remarcabile în activități comunitare și/sau de interes public pe parcursul anului 2019 și/sau au stabilit noi standarde în domeniul lor de activitate. Participanții și persoanele nominalizate care acceptă înregistrarea în concurs se angajează să accepte termenii și condițiile Regulamentului concursului.

Gala 2019

În prima etapă de jurizare se vor alege maxim 15 finaliști dintre toți cei înscriși la Concurs. Membrii juriului desemnați de echipa LID Moldova vor alege în calitate de câștigători pe oricine consideră relevant conform următoarelor criterii:

Inițiativele sau proiectele candidatului (realizate în anul 2019) au impact și continuitate în societate;

Creează, promovează standarde și așteptări noi în domeniul de activitate;

Integritatea și reputația personală și profesională este ireproșabilă;

Este deschis să coopereze și să susțină inițiativele similare sau conexe, inclusiv prin schimb de experiență și mentorat;

Persoana este dedicată apărării și promovării drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, precum și valorilor democratice.

Toți participanții la concurs sunt invitați la Gala de decernare a premiillor, în cadrul căreia campionii desemnați de juriu vor primi statueta din bronz “Champion of Change”. Cele mai bune inițiative vor fi premiate cu grant-uri și sprijin financiar din partea partenerului Friedrich Naumann Foundation for Freedom pentru o inițiativă sau proiect nou.

Data: 10 Aprilie 2019, ora 18:00.

Locaţie: Restaurantul “SELECT Filarmonica” str. Mitropolit Varlaam 78.

Organizator: Laboratorul de Iniţiative pentru Dezvoltare (LID Moldova).

Partener: Friedrich Naumann Foundation for Freedom (FNF Germany).

Solicităm respectous expedierea formularului. La ultima rubrică vă rugăm să atașați o poză calitativă a Dvs. și alte două poze sugestive care să reflecte activitatea sau inițiativa Dvs. La acest concurs poate participa orice persoană deținătoare a cetățeniei Republicii Moldova, majoră, care se înscrie la concurs prin completarea și transmiterea formularului de participare care poate fi găsit aici:

Campionii 2019

Ion BABICI

Ion BABICI

Ion Babici este fondator al Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA din Soroca, prin intermediul căreia a implementat în regiune mai multe proiecte de susținerea a tinerilor. Grantul de 1000 de Euro va fi pentru dezvoltarea unor noi structuri asociative a ONG-urilor în raza raionului Soroca și replicarea lor la nivel republican, inclusiv cu implicarea activiștilor civici independenți și mass-media care să participe activ la procesul decizional la nivelul administrațiilor publice locale.

Ask a Mom

Ask a Mom

Ask a Mom – comunitate online care numără peste 100.000 membri pe paginile/grupurile facebook Ask a MOM, Ask a WOMAN, Ask a MOM Charity, Ask for Help, Ask a Doctor, alte grupuri ASK.

Mihai CHITAICA

Mihai CHITAICA

 Mihai Chitaica campionul ediției 2019 este din s. Varnița, raionul Anenii Noi – fondator al unei școli de caiac-canoie. Școala este frecventată gratuit de către copii din regiune, anual găzduind și un festival internațional în domeniu. 

Lista participanților 

● Ion şi Alina Andronache   ● Igor Cobileanski

● Sergiu Hanganu   ● Anatolie Botnaru

● Tamara Şchiopu  ● Andreea Jitaru

● Valentin Frunză   ● Gabriel Cojocaru

● Cristina Frolov    ● Valentina Casian

● Floare de Cireş    ● Victoria Novac-Hîncu

● Ianoș Petrașcu    ● David Smith

● Radu Albot    ● Carolina Portarescu

● Dumitru Voloşin    ● Sergiu Zavulan

● Elena Răţoi    ● Ion Bargan

● Ion Croitoru    ● Geta Rasciuc

● Ruslan Cojocaru    ● Ludmila Pașcovschi

● Ilie Toma    ● Ion Babici

● Vladislav Șaran    ● Ion Tighineanu

● Dan Untură    ● Adrian Pascaru

● Mihai Chitaica    ● Mihai Polițeanu

● Sergiu Cumatrenco    ● Petru Caduc