Efectele reformei electorale asupra alegerilor parlamentare din 2019

Această ediție specială a Buletinului Cea mai bună cale a fost elaborată în baza analizei legislației în domeniul electoral al RM, a rezultatelor alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019, precum și a opiniilor exprimate de experții participanți la atelierele de lucru în perioada 7 martie-14 martie 2019, organizate de LID Moldova.

Prezentele policy paper-uri prezintă atât principalele direcții de discuție din cadrul celor 2 activități antemenționate, precum și 3 seturi de concluzii și recomandări formulate de cei 3 experți, autori ai prezentelor materiale analitice: Veronica AteșDan Nicu și Victor Guzun.

Prin proiectul The 3 Corners Roundtable dorim să creăm o nouă platformă de discuții și să contribuim la consolidarea unei comunități cu gândire critică, capabilă să avanseze idei pentru o economie prosperă, un guvern de încredere și o societate civilă consolidată. În viziunea noastră, accentul trebuie să fie pus pe problemele reale ale societății. Ne propunem să aducem în cadre de discuție factori de discuție, experți și cetățeni implicați civic. În cadrul proiectului au fost organizate două ateliere de lucru (7 și 14 martie 2019), în cadrul cărora a fost prezentată o analiză a cadrului legislativ în domeniul electoral, analiza rezultatelor alegerilor și au avut loc discuții cu experții din domeniu.

Proiectul s-a desfășurat cu suportul The Black Sea Trust for Regional Cooperation (BST).