Champions of Change 2019

Cea de-a doua ediție a proiectului ”Champions of Change” continuă să promoveze povești de succes și să stimuleze mai multe inițiative publice: de la tineri antreprenori și mici comunități adunate în jurul obiectivului comun de îmbunătățire a spațiului lor de trai, la organizații ale societății civile care luptă pentru transparență și corectitudine și comunități academice care lucrează asupra unor idealuri de anvergură, atât acasă, cât și în întreaga comunitate europeană.

Viitorul este în mâinile celor care acționează și își asumă responsabilități, indiferent de circumstanțe sau contexte politice. Celor care în pofida provocărilor și eșecurilor, merg înainte, reușesc și încurajează noi schimbări. Ei sunt adevărații campioni.

Anunțăm perioada de aplicare deschisă și încurajăm doritorii să participe la concurs pentru a câștiga cele trei premii de a câte 1000 Euro fiecare. Concursul se desfăşoară online în perioada 20 ianuare – 20 februarie 2020. Regulamentul poate fi accesat pe website-ul și pe pagina de Facebook a LID Moldova.

Competiția este deschisă tuturor cetățenilor Republicii Moldova, care au rezultate remarcabile în activități comunitare și/sau de interes public pe parcursul anului 2019 și/sau au stabilit noi standarde în domeniul lor de activitate. Participanții și persoanele nominalizate care acceptă înregistrarea în concurs se angajează să accepte termenii și condițiile Regulamentului concursului.

În prima etapă de jurizare se vor alege maxim 15 finaliști dintre toți cei înscriși la Concurs. Membrii juriului desemnați de echipa LID Moldova vor alege în calitate de câștigători pe oricine consideră relevant conform următoarelor criterii:

Inițiativele sau proiectele candidatului (realizate în anul 2019) au impact și continuitate în societate;

Creează, promovează standarde și așteptări noi în domeniul de activitate;

Integritatea și reputația personală și profesională este ireproșabilă;

Este deschis să coopereze și să susțină inițiativele similare sau conexe, inclusiv prin schimb de experiență și mentorat;

Persoana este dedicată apărării și promovării drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, precum și valorilor democratice.

Toți participanții la concurs sunt invitați la Gala de decernare a premiillor, în cadrul căreia campionii desemnați de juriu vor primi statueta din bronz “Champion of Change”. Cele mai bune inițiative vor fi premiate cu grant-uri și sprijin financiar din partea partenerului Friedrich Naumann Foundation for Freedom pentru o inițiativă sau proiect nou.

Data: 10 Aprilie 2020, ora 18:00.

Locaţie: Restaurantul “SELECT Filarmonica” str. Mitropolit Varlaam 78.

Organizator: Laboratorul de Iniţiative pentru Dezvoltare (LID Moldova).

Partener: Friedrich Naumann Foundation for Freedom (FNF Germany).

Solicităm respectous expedierea formularului pâna la data de 17.04.2019. La ultima rubrică vă rugăm să atașați o poză calitativă a Dvs. și alte două poze sugestive care să reflecte activitatea sau inițiativa Dvs. La acest concurs poate participa orice persoană deținătoare a cetățeniei Republicii Moldova, majoră, care se înscrie la concurs prin completarea și transmiterea formularului de participare care poate fi găsit aici:

Participanți

Notă de limitare a responsabilității: Fiecare participant și-a făcut propria prezentare a persoanei și activității sale, accentuând elementele relevante pentru proiectul Champions of Change.

Ruslan Cojocaru

Initiativa Million Trees a aparut ca proiect de mediu

Fondator al companiilor “Tucano Coffee”, “Oliva”. A studiat la ASEM, Facultatea Relatii Economice Internationale. Specialist în Marketing și Branding.

Reteaua de restaurante în stil mediteranian “Oliva”, a fost fondat in 2012.  Recent activeaza – 3 restaurante care promoveaza cultura de a petrece timpul impreuna cu familia.

Conceptul  “Tucano Coffee” a fost creat si lansat in 2011, in Moldova. Acum se dezvolta ca retea de franchise si in afara tarii. Prima franchiza a fost lansata in 2015, in Emiratele Arabe Unite.

Recent activeaza  – 35 de coffee shop-uri “Tucano Coffee” in  diferite tari precum: Romania, Cipru, Olanda, Russia, Kazakhstan, Kirgistan.

Sloganul si filosofia companiei este promovarea culturii “LOVE, Peace, Coffee”.

Proiectul social “Million Trees Moldova” fondat in 2017.

Million Trees Moldova este o platform nationala de colaborare intre organizatii, institutii si companii din diferite puncte ale tarii, care impreuna si-au propus sa planteze un million de copaci in R.Moldova, timp de 10 ani.

Initiativa Million Trees a aparut ca proiect de mediu in diferite orase precum : Los Angeles, New York, Shanghai, Londra, etc. un motiv comun impartasit intre aceste orase este reducerea efectelor incalzirii globale prin micsorarea cantitatii CO2 in aer.

In cazul Moldovei, initiativa este indreptata spre solutionarea si preintimpinarea problemelor acute de mediu ca: eroziunea solului, alunecarile de teren, si desertificarea, lipsa padurilor pentru protectia riurilor, animalelor salbatice ramase, si localitatilor rurale de vinturi.

Deasemenea se planteaza pe linga institutiile de invatamint s.a. institutii rurale si urbane pentru a sensibiliza tinerii si populatia satelor in protectia padurilor  de defrisare si pastrarea curateniei mediului..

Copaci plantati -218 000

Participant la plantare – 2195

Locatii de plantare – 19

Hectare plantate – 91