Elena Rațoi

Despre accidentul rutier de la Buiucani

#LIDFLASH | Elena Rațoi | Tragicul accident de la Buiucani, care a avut loc pe 30 septembrie și care a implicat un troleibuz și o mașină de model Porsche, a stârnit un val de reacții în special printre internauți. Au fost criticate mai multe aspecte care au dus la provocarea acestei tragedii. Însă critici a primit și un aspect care nu a avut nicio legătură de facto cu motivul producerii accidentului- genul persoanei care conducea autovehicului. Unele persoane susțineau că femeile primesc mașini în dar, că ele sunt protejate de bărbații lor când fac gafe atunci când conduc și că ele neapărat au nevoie de mai multă școală/practică pentru a fi capabile să conducă fără a pune viața altor persoane în pericol.
Asemenea declarații pot fi considerate drept sexiste și discriminatorii. Nu există statistici oficiale prin care să fie demonstrat faptul că un anumit gen conduce mai prost sau mai puțin prost. Abilitățile de a conduce un automobil nu țin de anumite caracteristici fiziologice. Iar promovarea unor asemenea mesaje în spațiul public duc la perpetuarea unor stereotipuri existente în societate.
Mai mult, persoanele, indiferent de gen, pot să-și procure automobile pe banii proprii, la fel și să le primească cadou de la altcineva.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *