Anunț | Tender pentru prestare servicii de de Social Media Marketing și Design Grafic pe parcursul anului 2023


Laboratorul de Inițiative pentru Dezvoltare „LID Moldova” organizează un tender pentru serviciide Social Media Marketing și Design Grafic pe parcursul anului 2023Laboratorul de Inițiative pentru Dezvoltare (LID Moldova) este un Think-Do Tank, independent, non-profit, neguvernamental și nepartizan din Republica Moldova. A fost fondat în 2019 în baza viziunii unui stat modern și liber. Organizația își desfășoară activitatea în baza legislației Republicii Moldova, a statului organizației, a planului strategic și a actelor interne de reglementare. 

În perioada anului 2023, LID Moldova va implementa o serie de proiecte recurente finanțate de  Fundația Friedrich Naumann pentru Libertate (FNF), dar și alți parteneri, iar în acest context, organizația va avea nevoie de servicii de Marketing și Design Grafic pentru a asigura îndeplinirea cu succes ale obiectivelor proiectelor.

Obiectivul licitaţiei:  Selectarea unei companii care va presta servicii de Social Media Marketing și Design Grafic.

 1. Criteriile de Selectare:
 • Experiență: Experiența anterioară a companiei în furnizarea de servicii similare altor ONG-uri sau organizații similare.
 • Calitatea serviciilor: Calitatea serviciilor furnizate de companie, precum și experiența și calificările personalului.
 • Cost: Costul mediu al serviciilor pe oră de lucru și modul în care se încadrează în bugetul ONG-ului.
 • Termen de livrare: Capacitatea de a livra, la necesitate, produsele solicitate în termene restrânse.
 1. Serviciile solicitate

Serviciile de design includ: 

 • Design grafic pentru toate activitățile: Capacitatea de a crea design grafic pentru toate activitățile organizației, inclusiv materiale de marketing, afișe pentru evenimente, broșuri și grafică pentru rețelele sociale.
 • Design grafic pentru produsele video realizate de Organizație, inclusiv materiale de marketing.
 • Design personalizat: Capacitatea de a procesa designul grafic la cererea organizației și de-al adapta la nevoile specifice ale ONG-ului.
 • Propunere și feedback: Capacitatea de a asimila propunerile și feedback-ul emis de organizație pentru a îmbunătăți produsele emise și a se asigura că acestea se aliniază cu obiectivele ONG-ului.
 • Branding: Capacitatea de a crea și de a menține o identitate vizuală coerentă pentru marca ONG-ului în toate materialele.
 • Materiale de marketing: Conceperea diferitelor materiale de marketing, cum ar fi broșuri, pliante, afișe, roll-up-uri etc.
 • Grafică pentru rețelele sociale: Crearea de grafică pentru campaniile, postările și anunțurile din social media.
 • Infografice: Conceperea de infografice pentru a prezenta date și informații complexe într-un format clar și ușor de înțeles.
 • Ilustrație: Capacitatea de a crea ilustrații care se aliniază cu misiunea și valorile ONG-ului.
 • Accesibilitate: Capacitatea de a crea design-uri care sunt accesibile tuturor audiențelor și abilităților.
 • Scalabilitate: Capacitatea de a face față unei creșteri a nevoilor de design grafic pe măsură ce ONG-ul crește.

Serviciile de Social Media Marketing includ:

 • Promovare: Capacitatea de a promova organizația și toate activitățile sale în spațiul public, inclusiv evenimente, campanii și inițiative.
 • Raportare și analiză: Capacitatea de a urmări și de a raporta rezultatele eforturilor lor de marketing în social media, inclusiv parametrii cum ar fi implicarea, atingerea și conversiile.
 • Flexibilitate: Capacitatea de a-și adapta serviciile pe măsură ce nevoile ONG-ului se schimbă, inclusiv ajustarea strategiei și a tacticilor, după cum este necesar.
 • Scalabilitate: Capacitatea de a face față unei creșteri a nevoilor de marketing social media pe măsură ce ONG-ul se dezvoltă, inclusiv extinderea domeniului de aplicare și a sferei de acțiune a eforturilor lor.
 • Personalizare: Capacitatea de a adapta serviciile lor la nevoile specifice ale ONG-ului, ținând cont de obiectivele, publicul țintă și marca ONG-ului.
 • Crearea de conținut: Capacitatea de a crea conținut de înaltă calitate și relevant pentru platformele de social media ale organizației.
 • Comunicare: Cât de bine comunică compania cu ONG-ul și cât de receptivă este aceasta la solicitări și cereri.
 • Impactul social: modul în care compania se aliniază cu misiunea și valorile ONG-ului și angajamentul acestuia față de impactul social.
 • Publicitate: Capacitatea de a crea, gestiona și optimiza campaniile de publicitate în social media pentru a ajunge la publicul țintă.
 • Analize și informații: Capacitatea de a oferi perspective și analize privind performanța organizației în social media, inclusiv identificarea tendințelor și luarea de decizii bazate pe date.

Rezultatele aşteptate: Compania selectată va presta serviciile solicitate conform condiţiilor solicitate de Fundația Laboratorul de Inițiative Pentru Dezvoltare „LID Moldova” în  termenii de referinţă şi în baza contractului semnat între părţi (compania selectată şi „LID Moldova”).

Termenul limită de depunere a ofertelor:  14.02.2023.

Companiile interesate vor aplica la concurs prin expedierea prin email a formularului de concurs (anexa 1) la adresele de email  info.lidmoldova@gmail.com și comunicare.lidmoldova@gmail.com, cu anexarea tuturor actelor menționate în aceasta și menționarea în subiectul emailului a textului “Concurs de selectare: Servicii de Social Media Marketing și Design”. La necesitate companiile aplicante pot include acte suplimentare, care consideră că sunt relevante procesului de selecție. 

Modalitatea de difuzare a informaţiei privind concursul:

 1. Anunţul şi termenii de referinţă au fost plasaţi pe pagina web www.lidmoldova.org la data de 07.02.2023
 2. Anunţul a fost plasat pe site-ul www.civic.md la data de 07.02.2023.

Pentru orice întrebări sau precizări vă rugăm să-l contactaţi pe Bînzari Dragoș, Manager de Proiecte în cadrul Fundației Laboratorul de Inițiative pentru Dezvoltare „LID Moldova”,  tel: (+373) 79 151 924, projects.lidmoldova@gmail.com.

Îndemnăm întreprinderile să completeze Anexa 1 și să transmită documentul completat la adresele de e-mail atașate. Anexa 1 poate fi găsită urmărind linkul atașat Aici.

*Dosarul de participare va fi transmis până în data de 14 februarie 2023, prin e-mail la adresa projects.lidmoldova@gmail.com cu mențiunea “Companie de prestare a serviciilor de Imprimare”. Se va include un preț mediu cu includerea tuturor taxelor aferente, inclusiv TVA. Numărul de ore de lucru va fi agreat suplimentar în dependență de necesitățile organizației

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *