Anunț | Tender pentru prestare servicii Foto-Video și servicii de locațiune sală pe parcursul anului 2023


Laboratorul de Inițiative pentru Dezvoltare „LID Moldova” organizează un tender pentru servicii Foto-Video și servicii de locațiune sală pe parcursul anului 2023Laboratorul de Inițiative pentru Dezvoltare (LID Moldova) este un Think-Do Tank, independent, non-profit, neguvernamental și nepartizan din Republica Moldova. A fost fondat în 2019 în baza viziunii unui stat modern și liber. Organizația își desfășoară activitatea în baza legislației Republicii Moldova, a statului organizației, a planului strategic și a actelor interne de reglementare. 

În perioada anului 2023, LID Moldova va implementa o serie de proiecte recurente finanțate de  Fundația Friedrich Naumann pentru Libertate (FNF), dar și alți parteneri, iar în acest context, organizația va avea nevoie de servicii Foto-Video și servicii de locațiune sală pentru a asigura îndeplinirea cu succes ale obiectivelor proiectelor.

Obiectivul licitaţiei: LID Moldova solicită oferte de la persoane juridice din Republica Moldova cu obiectivul de a contracta una sau câteva companii media care să producă reportaje foto și video, spoturi audio și video, animații și alte produse digitale relevante activității sale, conform condițiilor indicate în prezenta solicitare de oferte şi în baza contractului de prestare servicii semnat între părţi (compania selectată şi „LID Moldova”) pentru perioada anului 2023.  

 1. Criteriile de Selectare:
 • Experiență: Experiența anterioară a companiei în furnizarea de servicii similare altor ONG-uri sau organizații similare.
 • Calitatea serviciilor: Calitatea serviciilor furnizate de companie, precum și experiența și calificările personalului.
 • Cost: Costul mediu al serviciilor pe oră de lucru și modul în care se încadrează în bugetul ONG-ului.
 • Termen de livrare: Capacitatea de a livra, la necesitate, produsele solicitate în termene restrânse.
 1. Serviciile solicitate

Serviciile Foto-Video includ:

 • Elaborarea în strânsă colaborare cu „LID Moldova”a scenariilor și scripturilor de producție media;
 • Înregistrări video și audio de calitate înaltă;
 • Post-producția materialelor video și audio;
 • Prelucrarea fotografiilor;
 • Reportaje video, istorii umane– stil jurnalistic, video narativ, cu deplasare în teren, intervievarea a circa 3-4 persoane, durată de maxim 5 minute; 
 • Vox-populi – compilație video cu durata de circa 2 minute, care include interviuri scurte luate oamenilor în spațiul public și elemente grafice de bază;
 • Spoturi video de campanie– tip promo, cu o durată de până la 2 minute, tip film, pentru a promova un mesaj sau o idee;
 • Animație 2D– video animat cu până la 3 caractere și elemente grafice în mișcare (motion graphic video); 
 • Video explicative sau de prezentare– tip tutorial, cu 1-2 persoane filmate și grafică 2D animată ca element de suport;
 • Spoturi audio de campanie– tip promo, cu o durată de până la 30 de secunde – voce și sound design; 
 • Podcast– audio explicativ narativ cu o durată de 10 minute, producție audio, sound design;
 • Reportaje foto– imagini captate în cadrul evenimentelor LID cu prelucrare și aplicare watermark. 

Serviciile de locațiune includ:

 • Posibilitatea de a avea acces la sală pe întreg parcursul săptămânii;
 • Posibilitatea de a conduce filmări/sesiuni foto în sala oferită;
 • Posibilitatea de înregistra emisiuni video/audio în sala oferit

Rezultatele aşteptate: Compania selectată va presta serviciile solicitate conform condiţiilor solicitate de Fundația Laboratorul de Inițiative Pentru Dezvoltare „LID Moldova” în  termenii de referinţă şi în baza contractului semnat între părţi (compania selectată şi „LID Moldova”).

Termenul limită de depunere a ofertelor:  21.02.2023.

Companiile interesate vor aplica la concurs prin expedierea prin email a formularului de concurs (anexa 1) la adresele de email  info.lidmoldova@gmail.com și comunicare.lidmoldova@gmail.com, cu anexarea tuturor actelor menționate în aceasta și menționarea în subiectul emailului a textului “Concurs de selectare: Servicii Foto-Video și locațiune sală”. La necesitate companiile aplicante pot include acte suplimentare, care consideră că sunt relevante procesului de selecție. 

Modalitatea de difuzare a informaţiei privind concursul:

 1. Anunţul şi termenii de referinţă au fost plasaţi pe pagina web www.lidmoldova.org la data de 07.02.2023
 2. Anunţul a fost plasat pe site-ul www.civic.md la data de 07.02.2023.

Pentru orice întrebări sau precizări vă rugăm să-l contactaţi pe Bînzari Dragoș, Manager de Proiecte în cadrul Fundației Laboratorul de Inițiative pentru Dezvoltare „LID Moldova”,  tel: (+373) 79 151 924, projects.lidmoldova@gmail.com.

Îndemnăm întreprinderile să completeze Anexa 1 și să transmită documentul completat la adresele de e-mail atașate. Anexa 1 poate fi găsită urmărind linkul atașat Aici.

*Dosarul de participare va fi transmis până în data de 21 februarie 2023, prin e-mail la adresa projects.lidmoldova@gmail.com cu mențiunea “Companie de prestare a serviciilor de Imprimare”. Se va include un preț mediu cu includerea tuturor taxelor aferente, inclusiv TVA. Numărul de ore de lucru va fi agreat suplimentar în dependență de necesitățile organizației

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *