CEA MAI BUNĂ CALE | Buletin Periodic Nr.8 | 2021

Proiectul CEA MAI BUNĂ CALE își propune să iniţieze o platformă unde accentul principal va fi pus pe inițiative pozitive, studii, realizări și știri care să reflecte dezvoltarea și progresul. Proiectul încearcă să consolideze o comunitate de gândire critică în Republica Moldova, capabilă să avanseze ideile pentru o economie prosperă, un guvern de încredere și o societate civilă consolidată. Pentru a realiza acest lucru, trebuie dezvoltată o sursă de informare publică unică, care să integreze, de asemenea, cele mai bune practici din alte țări din regiune.

Al optulea număr aduce în fața cititorului o serie de texte scrise de tineri profesioniști care știu să pună punctul pe i prin modul de a-și formula ideile și viziunile. Unii consacrați, alții la început de drum, dar cu toții reuniți prin viziunea unei societăți mai bune, cu oameni împliniți.

CUPRINS

Champions of Change 2021┃ pag. 3

Spre modernizarea Republicii Moldova prin digitalizare și reformă administrativă ┃Dan NICU, Vlada MANGÎR ┃pag. 5

Rusia și NATO dau cărțile pe față în Europa Centrală și de Est ┃Dan NICU┃ pag. 9

METAVERSE – noua provocare a industriei media ┃Olga GUȚUȚUI ┃pag. 12

Independența procurorilor – cadrul de politici versus realitatea┃Igor CIUREA, Constantin CHILIAN ┃pag. 15

Provocări ale proprietății intelectuale: care sunt și cum le depășim? ┃Rodica CRUDU ┃pag. 20

Reforma electorală: cum consolidăm încrederea cetățenilor în procesele electorale? ┃Victor PRUTEANU ┃pag. 24

Despre noi ┃pag. 30

Laboratorul de Inițiative pentru Dezvoltare (LID Moldova) este un Think-Do Tank nou, independent, non-profit, neguvernamental și non-partizan din Republica Moldova. A fost fondat in 2018 pe viziunea unui stat modern și liber, cu scopul de a susține inițiative cu impact și a încuraja persoane care fac diferența în Moldova.