Policy Paper “Privire de ansamblu asupra ecosistemului de start-up. Cele mai bune practici și recomandări pentru Moldova”


Policy Paper “Privire de ansamblu asupra ecosistemului de start-up. Cele mai bune practici și recomandări pentru Moldova”



Laboratorul de Inițiative pentru Dezvoltare (LID) Moldova a lansat un document de politici intitulat “Privire de ansamblu asupra ecosistemului start-up. Cele mai bune practici și recomandări pentru Moldova”, ca parte a proiectului APET. Proiectul își propune să abordeze șomajul în rândul tinerilor din Moldova prin promovarea antreprenoriatului și a activităților independente ca mijloc de a obține o creștere inteligentă, durabilă și favorabilă incluziunii în sectorul antreprenorial. Documentul a fost creat cu ajutorul mai multor experți și analiști internaționali din Estonia, Polonia, Marea Britanie și România, care au împărtășit experiențele țărilor lor în domeniul antreprenoriatului.

Proiectul APET este o intervenție complexă în dezvoltarea competențelor antreprenoriale în rândul tinerilor la nivel național. Proiectul își propune să informeze cel puțin 50.000 de tineri cu privire la oportunitățile și programele de sprijinire a tinerilor antreprenori și să formeze cel puțin 500 de tineri printr-un curs online, în cadrul unei campanii naționale de 3 luni. Echipa LID Moldova are o experiență vastă de lucru în domeniul dezvoltării societății civile și al elaborării politicilor economice și de afaceri.

Documentul de politici oferă o analiză a instrumentelor de dezvoltare a ecosistemului de start-up-uri din Moldova și oferă recomandări cu privire la modul de îmbunătățire a acestuia. Documentul include, de asemenea, un mecanism de susținere a finanțării start-up-urilor și formarea unei rețele de advocacy pentru start-up-uri. Prin intermediul sondajelor și analizelor, documentul creează un ghid de orientare pentru tineri și oferă informații relevante despre situația actuală a sectorului antreprenorial în rândul tinerilor din Moldova.

Documentul reprezintă un pas important către o economie durabilă și eficientă în Moldova. Prin abordarea barierelor care îi împiedică pe tineri să se angajeze pe cont propriu, documentul creează o cale pentru o dezvoltare economică durabilă. Proiectul APET și documentul de politici oferă o abordare cuprinzătoare a dezvoltării competențelor antreprenoriale în rândul tinerilor și reprezintă un model pe care îl pot urma atât Republica Moldova, cât și alte țări.

Puteți accesa publicația urmârind linkul de mai jos

Policy-paper-Startups

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *